Friday, September 4, 2009

Boleh ke xleh?

Tajuk langsung takde kaitan ngn n3...

Korang tengah bercinta? Sama la kite... Tapi korang yakin ke korang tol2 cintakan orang tu? Cinta ni camne ea? Aku salu pikir... Nape kadang2 kita rasa benci kat orang tu, tapi kita sayang sangat nak tinggalkan dia? Nape kekadang kite marah tapi kite windu kat die? Susa nak jawab kan? Ari2 cakap sayang... Tol ke sayang? Abis... Xkan nk ckp menci plak... Kang perang dunia plak... Kan?

Cukup ke tak satu hubungan tu dibina atas rasa sayang je? Sayang tu datang atas dasar ape ea? Pasal rupa? Pasal jeles tengok member ade couple korang xde? Memang hantu la korang kalo tu jawapan korang... Sama tak rasa sayang ngan pasangan kite ngan rasa kita sayang mak ayah?

Mane nak same... mak ngan ayah mane ade ganti... Pasangan korang anytime je leh cari ganti... Tapi jangan la nak dok menggatal kejap2 nak tukar ea... Just nak share ngan korang... if kita sayang orang tu... Bagi aku...

= Mesti nak jaga ati die... Tapi xle gak if kite je nak jage ati die kan... so mendatangkan perkara kedua...

= Die mesti jage ati aku... Kalo x jage? Harapan jela aku nk tangkap cintan ngn ko... Mendatangkan perkara ketiga...

= Kalo die jaga ati kite, die mesti care pasal kite kan? Kalo orang care korang, korang xreti ke nk care orang tu??? Mendatangkan perkara keempat...

= Bila saling amik berat, secara tak langsung korang akan selalu share benda... Ur time is an example... Korang share time ngn pasangan kan? Mendatangkan perkara kelima...

= Bila da ade sume benda diatas... Secara tak sedar, korang akan mula sayang pasangan korang... Dari sini la rasa sayang tu datang...

Ini pada aku... Rupa tak penting pun... Bukan selamanya die kekal camtu... Semua tu pinjaman... Harta tak penting... Itu semua boleh dicari... Korang bahagia ke kalo korang nak jumpa pasangan korang die bagi alasan, busy la, kena overtime cari duit... Sedihnye kalo camni keadaan... Bijak? Ni pun ade pro n cons gak... Kalo pasangan kite bijak sangat, kite akan rasa rendah diri... Kalo da rasa rendah diri bila masanya nak mesra ngan pasangan kite???

Sekarang, pikirlah... Ape sebab korang sayangkan DIA yang korang rasa korang sayang sangat...

Sama ada korang betol2 sayangkan diri die... Atau korang just sayang nk tinggalkan harta die? Atau korang x sanggup tinggalkan die sebab rupa die yg jadi rebutan tu?

2 comments:

MeGa_Lisa said...

betol gak tu.. tapi kalau kita je sayang ngan dia dan terima dia seadanya tapi dia tidak.. tak leh jadi gak kan.. (^_^)

(^_^) Hani Hilman (^_^) said...

Yup! totally correct, kena la ade tolerance... Kalo xde, xpyh pening kepala, lupakan je, many waiting for you out there...(^_+)