Thursday, August 26, 2010

Berbuka bersama siDia - Part 1

Haa... seperti yang tertulis pada title, korang mesti dah tau aku nak cerita pasal apa kan? hehe.. Of coz la cerita aku pi berbuka ngan Encik Hilman. Memang dah janji, dah bagitau nenek x balik buka kat umah, dah bagitau pak long x payah tunggu sebab xnak balik.. Hehe... Aku pun duk la tunggu kat stesen LRT Masjid Jamek. Tunggu punya tunggu tak nampak bayang pun pak cik tu... Haish!

Aku pun start la message-message,

Aku : Kamu dimana?
Dia   : Baru naik LRT

Aku : Eh? Cakap nak balik awal arini??
Dia   : Awal lah ni. Tunggu kejap, lagi 45 minit sampai.

* Serius, aku macam mamai kejap. 45 minit??? Duduk termanggu-manggu macam orang tak betul kat stesen LRT tu. Tetibe message sampai.

Dia   : LRT ni reverse, landasan terebakar.
Aku : Ha??? Da tu camne ni?

Dia   : Tunggu kat KL Sentral bleh x?

Adoi la... xpe la.. Tolak ansur sikit. Naik Rapid sampai KL Sentral, still menunggu. Pi sembahyang Asar sat, Belum solat lagi time tu. Aku dah sudah solat pun pak cik tu tak sampai lagi...

2 comments:

merlin said...

hehe..bukan lrt la syg..komuter..:-)..wlaupun lmbt sket,tp dpt gak bbuka ngn bucuk nie..tq syg..nnt kte bbuka sama lg k..:-)

Mrs. Cuppycake said...

Baik pak cik! Hehe..:)