Tuesday, September 21, 2010

Cerita Dahulu Kala

Tetibe mood nak bercerita pepagi ni... Korang layan jela ea....

Dulu, ada sorang budak pompuan ni, nama dia Jijah, dia ade pakwe name Jijan, selalu je dorang ni berkepit... Keje dorang mengumpat orang sekeliling...

Jijah: You, tengok akak tu, tiap kali kite kluar dating, mesti jumpe dorang dating gak kan?
Jijan: A'ah la you, da la x lawa, pakwe kurus kering, makwe gemuk badak...

Jijah and Jijan ketawa pepuas. (jahat tol dorang nih, org tu tak buat salah pun kat dorang...)

Seberapa lama yang korang suka nak fikir. Jijan dah jumpa makwe baru and nak tinggalkan Jijah. Ayat sedih yang dikeluarkan pada bakal awek baru berbunyi...>>>

Jijan: I tak suka la dgn Jijah tu, selalu je ajak I mengumpat, padahal bukan best sgt pun...
Jujun: Yeke? ni mesti you all selalu umpat I jugakkan? Yela, I kan sekelas ngan you all..Mesti you all selalu tak puas ati ngan I kan?
Jijan: Eh? Mana ada...I tak terlibat, dia je...
Jujun: Tadi you kata dia selalu ajak you mengumpat? Maknanya betol la you all selalu mengumpat I kan?

Jijan pening kepala bila Jujun cakap nak bagitau kat Jijah tentang perbualan mereka... Alkisahnya, Jijan melepas kedua-dua awek terbabit... Tula, kalo ye pun nak kat orang laen, janganlah diburuk-burukkan org yang selama ni ade ngan kita... Ape jenis manusia da ko ni Jijan...

2 comments:

Cik Moon said...

haha..best citer nie.. ada pengajaran..

Mrs. Cuppycake said...

hehe...cerita spontan, xde kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang dah takde...