Tuesday, December 14, 2010

Lelaki sudah matang bila....

1. Bila dulu dia makan depan ko pun dia nak cover, tapi sekarang, "Nanti tak habis eh?" ataupun maksudnya lebih kurang -'Jangan habiskan, nanti I nak sikit'

2. Dulu kalau bercerita pasal kereta, wah! Tak ingat dunia dia punya kereta idaman. Caldina sebiji! Tapi sekarang... "Nanti I ingat nak beli kereta". Si makwe pandang sambil buat muka 'lu apahal?'. Dia membalas, "Kereta Proton Lekiu, itupun lepas kahwin.". Muahahaha, kahwin dulu OK?
;p

3. Dulu ayat cover baik punya... "I nak pergi tandas kejap."
...
Now, "I nak kencing jap, you tunggu sini, jangan pergi memana tau, kejap je"
:p

4. "Bawak kereta manual penatlah, kereta auto la senang." Bila lelaki cakap macam ni, diorang dah mula selesa dengan kehidupan yang lebih mudah, not very extreme lagi la... Contoh, kalau dulu nak makan ikan bakar, pergi pancing dulu. Now, beli je kat pasar, bakar atas dapur and ngap!

5. Bila jalan2 dengan awek, tiba2 si awek nampak barang kemas harga puluh2 ribu... "Nanti u belikan I cincin ni ye?"
...
Si jejaka terkedu, tergamam, terdiam... Berfikir sejenak, 'Macam mana nak kahwin kalau nak beli cincin harga boleh buat kenduri kahwin 2 kali?'



p/s : Perhatikan lelaki itu, dia dah matang?
;p

4 comments:

merlin said...

proton lekir okk!!..hehe..:-p

Mrs. Cuppycake said...

OWH!OK...PROTON LEKIR..;P

Imeldot said...

best ;)

Mrs. Cuppycake said...

Imeldot >> Thanks:)