Monday, March 7, 2011

Bunuh diri

Salam good girl and bad boy sekalian, tak payah nak emo sngat baca entri kali ni. Tajuk je emo cukup. BUNUH DIRI. Macam mana tu? Apa-apa je perbuatan korang yang menyebabkan nyawa korang tu nak putus atau pun memang ilang terus dari jasad. Itulah penjelasan paling senang.

Pernah tergerak hati nak bunuh diri? Mengucap semula. Pada yang tak, alhamdulillah iman korang masih kuat. Lelaki jahatkan? Perempuan ramai bunuh diri selalunya disebabkan kaum lelaki la. Tapi berapa kerat je lelaki yang bunuh diri pasal perempuan? AKU TAK SURUH KORANG PERGI BUNUH ORANG ATAU MEMBUNUH DIRI.

Kebanyakan kes bunuh diri sebab putus cinta. Apa best sangat ke bekas kekasih korang tu sampai tak boleh hidup sangat pasal dia? Please la. Lahir-lahir dulu korang sorang-sorang je kan? Tak pulak korang beranak kembar dengan bekas kekasih korang tu. Bila umur dah naik sikit baru jumpa diorang itupun lepas 15 - 16 tahun hidup solo. Lepas 2 - 3 tahun korang break up korang meraung bagai nak gila?

Memang mereng aku tengok korang ni. Jangan nak cakap aku tak pernah rasa perasaan putus cintalah. Tapi serious aku takde pulak cederakan diri sendiri sampai nak ambil pisau letak kat leher ke apa. Tapi aku jadi kurus sikit, ceh. Hot siot. See? Putus cinta pun boleh jadi sesuatu yang baik untuk diri sendiri. Bila dah hot, lagi ramai lelaki datang dekat.

Maka peluang nak flirt bertambah banyak, boleh bagi jeles bekas kekasih korang yang tak seberapa tu. Apa dia ingat dia best sangat? Cari someone yang lagi better dari dia and flirt around sampai puas hati selagi korang belum bersedia dengan perhubungan baru, jangan nak gatal declare in love dengan sesiapa.

Percayalah cakap aku, kalau bekas kekasih korang tu masih lagi ada perasaan kat korang. Hidup dia takkan tenang tengok kau tersengih-sengih baca message dari tah-siapa-siapa depan dia. Nak lagi menyakitkan hati, buat drama korea depan dia, pasti lepas tu korang puas hati denga reaksi dia. Tapi hati mesti cekal. Even bila alone korang camni >>


Kalau kau tunjuk depan bekas kekasih kau tu yang kau sedih, tak rasa kau kalah ke? Kalau dah dia nak putus sangat, go ahead. Macam la takde orang nak kat kau? Yang kau nak bunuh diri sangat kenapa? Tak rasa dunia akan kerugian seorang perempuan hot ke? Tinggalkan niat nak bunuh diri, start new life which is better for you and memang suppose bagi kau semangat booster.

Tak payah kau susah susah nak fikir nak tinggalkan nota bunuh diri macam mana >>>


Last sekali pesan aku, jangan perasan nak popular atau kekal dalam ingatan bekas kekasih kau atau nak harap dia menyesal dengan perbuatan dia. Nafsu lelaki satu, kalau takde kau, ramai lagi perempuan lain. Jangan kau harap dia nak mati bersama-sama kau menunggu di pintu neraka. Baik dia cari perempuan lain, beranak pinak. Untung-untung bini dia pandai didik anak dapat anak solehah boleh dia masuk syurga. Kau juga kempunan kat neraka tengok keluarga dia bahagia.

4 comments:

Anonymous said...

itu disebabkan permpuan itu bodoh mau bunh dri,,laki kurg bunh dri sebab pnjg akal pk msa dpan,,pmpn tu pndek akal pk nak g neraka jep

Nur AzreEna said...

calm dawn k :)

nyna amani said...

dah la bunuh diri.. da mati susa kan org pulak jadi antu ..

- LittleCalliph - AMAL - said...

tamo tamo bunuh diri...
bunuh lembu nak...
leh wat kenduri :)

nyum!!!1 :)