Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Hani teringin nak join segmen ni. Kenangan zaman persekolahan yang tak boleh dilupakan? Hmm... Banyak sangat, nak cerita yang mana satu?

Hani student nakal, tapi disebabkan muka innocent, cikgu tak sampai hati nak marah. Selalu menyanyi dalam kelas. Siap ada buku lagu lagi. Bila abis nyanyi pusing sekeliling, kawan-kawan semua dah blah. Suaraku serupa Beyonce kot! hahaha...

Dalam pada nakal tu pun, sempat lagi jadi ahli lembaga koperasi sekolah. Adalah kawan lelaki Hani pun sama jadi ahli lembaga jugak, selalu ambil berat. Sampailah satu hari dapat surat dari dia. Ingatkan surat apa, nak bukak depan dia tak bagi. So, masuk poket baju kurung. Walaupun perjalanan ke kelas tak jauh, Hani pusing bagi jauh. Hehehe. Jumpa member, dia ajak pergi toilet.

Tah macam mana member Hani nampak la sampul surat bunga-bunga dalam poket Hani. terus dia ambik and baca. Gamam jugak bila member tu bagitau isi surat tu. Terus tak nak jumpa dah kawan tu. Malu sangat. Kawan plak kecohkan satu sekolah... Aduhai....

Kenangan ni antara memori yang terukir sewaktu sekolah menengah. Bila ingat-ingat balik, tergelak sorang-sorang.

(^_^)

3 comments:

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman skola, blogwalking dari abg ben ! jom vote abg ben ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FARAH LIYANA said...

blogwalking dr blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

jom terjah blog saya :)

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terlupa