Tuesday, January 10, 2012

Kisah cinta #1

Kisah cinta nombor satu milik kawan baik sekolah menengah aku yang sedang menghadapi final sekarang ni... Hope you get a good result for your effort dear...

Kisahnya dia dah bercinta bertahun dah dengan seorang lelaki yang aku memang tak pernah teringin nak ingat, sorry la dik, ini kisah benar. Sebab musababnya lelaki tu lagi banyak buat kau sakit dari buat kau bahagia, i really hate him like hell you know.

Diorang ni bercinta dari kitorang form 5 lagi tak silap aku. Boleh tahan pandailah budak lelaki tu, oh well, aku rasa lelaki pandai memang macho. Tapi bila perangai yang dipamaerkan tak semacho mana, aku jadi meluat. He refuse to see his girlfriend, he refuse to messaging, he refuse to answer calls as per reason, busy studying.

Come on... Semua orang pun pernah jadi student, bukan tak tau student life ni macam mana. Takkan takde masa langsung nak membalas sekeping dua message kan? Orang yang belajar medic pun ada masa nak enjoy their life. Kau belajar apa je?

But, hey! aku taknak memikirkan alasan-alasan apa lagi bakal tercipta dari mulut dia. So please sis, be strong, accept the truth he don't need you so why would you be waiting there? Untuk jadi tunggul kayu berjaya ke? Leave those memories behind, jangan sedih-sedih lagi. It's a bad feeling to see you who a bright girl to be such a dumb as for this one reason >>> LOVE.

Ramai perempuan beranggapan lelaki macam ni satu hari akan berubah dan datang cari diorang balik. Believe me, they are not. Get better, dressup yourself to jack up your confidence. See the big world, ok, mungkin baik untuk bersedih tapi ingat, seketika sahaja.

Cakap banyak pun tak guna, cari lain je la. OK? :)

p/s : sehari dua ni aku jadi doktor cinta, ramai yang mengadu masalah hati. but i'm happy to help. :)

1 comment:

moharaf said...

"guys need perfection in life". lama kelamaan dia sedar la tu.